INVITAȚIE  „Îmbunătățirea asistenței juridice pentru copii în Europa”


INVITAȚIE 

Fundația Terre des hommes România implementează proiectul CLEAR-Rights: „Îmbunătățirea asistenței juridice pentru copii în Europa”, finanțat prin Programul Justiție al Uniunii Europene. Scopul proiectului este de a îmbunătăți accesul egal la un avocat pentru copiii suspectați sau acuzați de infracțiuni, prin consolidarea accesului la asistență juridică de calitate și specializată finanțată de guvern și la asistență juridică pro bono, în conformitate cu articolele 6 și 18 din Directiva 2016/800/UE.

Proiectul este coordonat de Biroul Regional al Terre des hommes în Europa și este implementat în parteneriat cu Alianța Avocaților pentru Drepturile Omului din Franța, Defence for Children Belgia, Defence for Children Olanda, PILnet Ungaria și Terre des hommes România.  

În cadrul proiectului CLEAR RIGHTS Project, Tdh România va organiza două sesiuni de formare pentru avocații pro bono din România: prima sesiune 30 iunie – 1 iulie (8:00 – 15:00 CET) și a doua sesiune 2-3 iulie 2022 (8:00 – 15:00 CET), la hotelul Sinaia, bd. Carol I, Nr. 8, 106100, Sinaia. Toate costurile sunt acoperite de proiect (transport, cazare, masă). Menționăm că unul dintre specialiștii formatori este domnul avocat Dragoș CHILEA, Președintele Baroului Penal Internațional. 

În acest sens, vă solicităm să desemnați un avocat pro bono care să participe la prima sesiune de formare, cea la care mai avem locuri disponibile, care va avea loc în perioada 30 iunie – 1 iulie (cazare în data de 29 iunie seara cu cină asigurată).

Opțiunea pentru participare și datele de înregistrare vor putea fi introduse individual pană la data de 24 iunie în formularul de înregistrare care poate fi accesat apǎsând AICI 

Invitația pentru sesiunea de formare este atașată la acest email. 

Sesiunile vor fi organizate în limba română, însă, ca o continuare a sesiunilor de formare, o reprezintă o vizită de studiu în Belgia la sfârșitul lunii septembrie pentru care vor fi selectați 5 avocați din Romania și, în acest sens, rugăm participanții la sesiuni să indice în formularul de înregistrare și nivelul de cunoaștere a limbi engleze alături de nume, barou, adresa de e-mail și numărul de telefon.

 

Terre des hommes – Elvetia – Invitatie sesiune de formare_Sinaia