Conferinta „Obligațiile actorilor unui proces echitabil în serviciul unei justiții independente şi imparțiale”


La finalul lunii septembrie, Uniunea Națională a Barourilor din România va găzdui conferința internațională cu tema Obligațiile actorilor unui proces echitabil în serviciul unei justiții independente şi imparțiale ce va fi organizată de  Conferința Internațională a Barourilor (Conférence internationale des barreaux – CIB) împărtășesc atât limba franceză, cât și o tradiție judiciară comună.

O scurtă descriere a demersului o puteți vizualiza la adresa https://youtu.be/CbM4V9OlQUQ precum și în proiectul de program (nefinalizat încă) atașat prezentei comunicări.

La eveniment, care va avea loc în București, vor participa personalități ale lumii juridice din România dar și din Franța, Luxembourg, Belgia, Bulgaria, Kosovo, Serbia, Macedonia, Armenia, Moldova.  UNBR intenționează să asigure participarea a aproximativ 50 de avocați din toată țara, respectiv 15-20 din București și 30-35 din țară.

UNBR va achita contravaloarea a 1-2 nopți de cazare precum și a transportului la București. De asemenea, în conformitate cu metodologia de acordare a punctelor de pregătire profesională, recent adoptată de Consiliul UNBR, această activitate va fi recunoscută în cadrul programului de pregătire  profesională continuă.

Vă adresăm rugămintea de a ne indica (pe cât posibil în această săptămână, până la 22 iunie) dacă din baroul dumneavoastră sunt avocați interesați să participe la această conferință. Pentru moment nu este necesar să comunicați numele avocatului / avocaților ci doar o estimare numerică a interesului de participare din partea barourilor. Vă rugăm să acordați prioritate avocaților vorbitori de limbă franceză, fără însă ca această condiție să fie considerată una eliminatorie.

Cu alese salutări colegiale

Av. dr. Traian Briciu

Președintele UNBR

Program conferinta